15x content die geen tijd kost

Content van waarde kost tijd. Soms ben ik een halve dag bezig met een blogartikel. Het moet gewoon goed zijn, want mijn online marketing drijft erop. Maar je hebt helemaal geen tijd. En als ik vraag aan mijn klanten om vooruit te werken om de zomervakantie te overbruggen, raken ze helemaal in paniek. Heb je geen ideeën over content die geen tijd kost, vragen ze dan.

content die geen tijd kostInterview onderweg

De consultants van FranklinCovey schrijven wekelijks een blogartikel dat ik redigeer, alleen de CEO heeft daar geen tijd voor. Kun je ghostwriter voor mij zijn? Vraagt Jan. Natuurlijk, maar ik heb wel zijn waardevolle input nodig. ‘Content die geen tijd kost bestaat eigenlijk niet’, antwoord ik dan. ‘Maar je zit toch wel eens in je auto? Dan bel ik je wel met een paar vragen.’

Logboek van een studiereis

Of Apollo13 heeft zoveel opdrachten dat ze de tijd niet nemen om blogartikelen te schrijven. Gelukkig heeft Bert wel een logboek bijgehouden van een studiereis. Daar zit materiaal in voor een stuk of vijf artikelen. Eigenlijk is dat toch content die geen tijd kost. Zo heb ik nog wel wat tips…

15x content die geen tijd kost

 1. Laat je interviewen
 2. Laat je aantekeningen van een seminar of zakenreis samenvatten
 3. Laat uittreksels maken uit je boek
 4. Laat iemand een verslag maken van je lezing
 5. Laat je artikelen samenvatten
 6. Laat een projectverslag samenvatten
 7. Laat klanten je producten reviewen
 8. Stel een aantal vaste vragen aan je klanten die je per mail laat beantwoorden
 9. Laat oude blogartikelen pimpen
 10. Laat een verslag maken van een projectevaluatie
 11. Kijk naar de nieuwsbrieven die je zelf krijgt over je vakgebied, kies er drie artikelen uit die bij elkaar horen en bedenk er zelf één controversiële gedachte over. Laat daar een artikel van schrijven.
 12. Leg thuis aan je partner uit wat je nou eigenlijk doet, liefst in het bijzijn van pubers en neem dat op. Laat het omzetten in een blogartikel of post het als pod-cast.
 13. Neem een workshop of lezing op op video en laat die editten tot een vlog.
 14. Alleen om de vakantie te overbruggen: plaats een relevant gedicht van je lievelingsdichter.
 15. Laat een infographic maken van een kenmerkende tool, stappenplan of checklist van jouw bedrijf.

Ik hoop dat je hiermee voldoende content die geen tijd kost kunt maken om de zomer te overbruggen. En als je niet zo gauw weet wie je dat moet laten uitwerken, bel mij dan snel op 06 484 11 065, want ik ga een drukke zomer tegemoet! Ook heb ik goede contacten die beeld en geluid opnemen om jou helpen met waardevolle content die geen tijd kost.

Blogbijbel gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Klik voor akkoord. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website staan op 'toestaan cookies' om je de beste surfervaring te geven. Ik verzamel anonieme gegevens met Google Analytics om te zien hoe mijn website functioneert en welke blogartikelen populair zijn. Ik volg je niet persoonlijk. Mijn privacyverklaring staat onder Contact: https://www.blogbijbel.nl/contact-met-de-blogbijbel/ Als je deze website blijft gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op 'Akkoord' hieronder, ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten