Mailing of spam?

Elke week een mailing? Worden ze niet gek?

Elke week een blogartikel met een mailing? Waar haal je het vandaan? En worden de mensen dan niet gek van jou?

Iemand mailde mij: ‘Ik werk nu eindelijk voor mezelf en wil net als jij een kring van mensen in mijn netwerk verzamelen die ik een aantal keer per jaar een nieuwsbrief kan sturen.’

Mailings die niemand gek maken

Wel als ik loze mailings stuur zoals al die kerstkaarten van bedrijven die me niets zeggen. Maar niet als ik elke keer iets stuur waar mijn doelgroep echt wat aan heeft. Hoe specifieker ik het op mijn doelgroep richt, hoe meer mensen buiten mijn doelgroep dan afhaken. En daar ben ik heel blij om. Waarom zou ik een biefstuk aan vegetariërs willen verkopen?

Elke week is beter dan ‘een aantal keer per jaar’mailing

De meeste mensen hebben het geheugen van een goudvis. Vooral voor diensten die ze niet onmiddellijk nodig hebben. Behalve grote overheidsinstanties en multinationals zitten bedrijven niet voortdurend in een verandertraject. Consultants zijn niet altijd nodig. Maar áls iemand uit jouw doelgroep consultants nodig heeft, wil je wel dat zij aan jou denkt. Dat doet ze alleen als ze kort geleden nog wat van je gehoord heeft. Na een week is ze jouw mail echt alweer vergeten, hoor.

Overheden hebben te strikte spamfilters

‘Veel van mijn interessante contacten werken bij overheden. Die hebben zeer strak afgestemde spamfilers’, mailt hij.

Gebruik een mailingprogramma – ik gebruik Mailchimp. Dat is gratis tot 2000 adressen. Bonafide mailingprogramma’s sturen eerst een mailtje aan iemand die zich inschrijft om te laten bevestigen dat ze toegang hebben tot de mailbox die daarbij hoort.

Als mensen zich inschrijven, kun je hen erop wijzen dat ze in hun spambox moeten kijken, jouw adres als ‘veilig’ instellen.Een extra service is om een beschrijving mee te sturen hoe ze dat kunnen doen. Vraag eventueel expliciet om een e-mailadres op te geven buiten hun werk. Leg ze desnoods uit hoe je een gmailadres aanmaakt. Mijn ervaring is dat dat allemaal niet nodig is. Ook ambtenaren hebben ervaringen met mailings en weten precies wat ze moeten doen.

Ongevraagd inschrijven

‘Waren jouw eerste mailings vanuit een inbox of heb je mailadressen handmatig aan Mailchimp of AWeber toegevoegd?’

Ik ben een jaar of acht geleden begonnen met verhalen rond te mailen aan mijn toenmalige ambtenaren-collega’s met gewone mail. Dat ging goed, maar mijn verhalen zaten in de bijlagen, niet achter links. Toen ik ging ondernemen heb ik die adressen in Mailchimp geplaatst. Je kunt in Mailchimp een hele lijst vanuit Excel overnemen. Eens ben ik brutaal geweest en heb alle zakelijke e-mailadressen die ik had in Mailchimp gezet. Met als gevolg in de maanden erna heel veel uitschrijvingen. Gelukkig niet zoveel dat Mailchimp mij heeft geband, maar het was wel vervelend om na elke mailing weer zoveel uitschrijvingen te krijgen.

De laatste tijd vraag ik direct na een nieuwe link op LinkedIn of ze mijn mailing willen ontvangen. Ongeveer de helft reageert positief. Dat is iets meer handwerk, maar netter en op termijn met een positiever effect.

Strip van www.van9tot5.com – episch

Meer wegen naar Rome

Daarnaast verspreid ik mijn blog dagelijks via social media, namelijk LinkedIn en Twitter. Omdat ik al bijna vier jaar blog, kan ik oude artikelen rouleren zonder dat mensen steeds hetzelfde artikel voorbij zien komen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Mailing of spam?”

Blogbijbel gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Klik voor akkoord. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website staan op 'toestaan cookies' om je de beste surfervaring te geven. Ik verzamel anonieme gegevens met Google Analytics om te zien hoe mijn website functioneert en welke blogartikelen populair zijn. Ik volg je niet persoonlijk. Mijn privacyverklaring staat onder Contact: https://www.blogbijbel.nl/contact-met-de-blogbijbel/ Als je deze website blijft gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op 'Akkoord' hieronder, ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten